Smithco | Tournament ultra 7580 greenroller

Smithco | Tournament ultra 7580 greenroller

Onderzoek aan Michigan State University door Thomas Nikolai toont aan dat het regelmatige gebruik van lichtgewicht greens rollers in combinatie met frequent topdressen zorgt voor snellere greens. De Smithco Tournament Ultra Greens Roller maakt gebruik van twee rollen die beiden worden aangedreven en beiden kunnen sturen. Hiermee ontstaat niet alleen een goede tractie maar is de roller ook zeer wendbaar.

Bij de nieuwe Ultra greens roller heeft Smithco gebruik gemaakt van een 16pk tweecilinder benzinemotor die zijn vermogen afgeeft bij een laag toerental. Op drie meter afstand resulteert dit een geluidsniveau van slechts 63 dB(A). Om een perfecte stimpsnelheid te realiseren is de machine voorzien van een instelbare constante werksnelheid, het zogenaamde Speed Boss systeem.

Wij voorzien u graag van meer informatie of demonstratie van deze machine!

Categorie: Tags: , , , ,
MOTOR
Stroom 12kW Briggs Vanguard benzinemotor, tweecilinder, luchtgekoeld, elektronische ontsteking, volledige druk smeersysteem met vervangbaar filter, gietijzeren cilinderhulzen, op de motor gemonteerd luchtfilter.
Drijfveer Hydraulische motoren met directe aandrijving elimineren het vereiste onderhoud aan mechanische aandrijfsystemen.
Configuratie Een benzinemotor aangedreven, hydraulische aandrijving, rijdende golfbaan greens roller. Hydraulisch aandrijfsysteem met dubbele rollen voor superieure tractie en veiligheid.
SNELHEID
Oneindig variabel 0-12,5 km/u
REMMEN EN STUREN
remmen Dynamisch door hydrostatisch aandrijfsysteem
Sturen Mechanische ketting/tandwiel, 40 cm autostuurwiel
GREENSROLLER
Bouw Hoofdframe van zware vierkante stalen buizen, hydraulisch gevormd, elektrisch gelast
Rollen Twee (2) oscillerende 20,32 cm x 91 cm lengte, naadloos, getrokken over doorn stalen buizen. Geboute naven met lagers aan elk uiteinde van de rollen.
Controles Contactschakelaar met sleutel, motorgas, choke op de bestuurdersplaats. Dubbele aandrijfpedalen regelen de links/rechts bediening en rolsnelheid. Pedalen aangesloten op hydraulische pomp via volledig afgedicht push/pull-kabelsysteem
Gronddruk 3,86 psi
Zitting Hoge rugleuning, uit één stuk voor comfort voor de machinist
Elektrisch systeem 12 volt systeem, elektrische start van de motor
Geluidsniveau 72 dbA onder normale bedrijfsomstandigheden
Accu 12 volt
Veiligheid Dubbel aandrijfrollensysteem voor superieure tractie en veilige bediening in alle gras- en terreinomstandigheden. Dynamisch remmen door hydrostatisch aandrijfsysteem.
Transport Aanhangwagen Ontwerp met laag profiel met een neerwaartse as met een capaciteit van 2500 lb. Extra brede metalen laadbak en achterklep voorzien van rubberen matten voor tractie en een verstelbaar centreergeleidingssysteem voor eenvoudig “laden/lossen” van de wals. Breedte – 142 cm, lengte – 110 cm achterklep “omhoog”, dissel niet inbegrepen, gewicht – 528 kg ., Dissel – verstelbaar van 111cm tot 119cm, Banden – 18 -9.50×8 pneumatisch
Garantie Smithco twee (2) jaar beperkte garantie Briggs & Stratton twee (2) jaar motorfabrieksgarantie
GEWICHTEN EN AFMETINGEN
Lengte 111cm
Breedte 114cm
Hoogte 124cm
Gewicht 378 kg
Vloeibare capaciteiten 19L brandstoftank, 11.36L hydraulische olietank
OPTIES
Lichtpakket 750-450
Greens Spiker-hulpstuk Model 7512

Heeft u interesse dan komen wij graag met u in contact.
Vul ons contactformulier in of bel ons op 035 – 64 23 358